Bombons de Sant Valentí!

12/02/2019 15:19h

Fer bombons casolans té molts avantatges, perquè a més de triar una bona xocolata per a la seva preparació, podràs fer-los de moltes varietats, totalment al teu gust, amb fruits secs, xocolates diferents, amb fruita, etc. Les possibilitats són infinites! i utilitzar-los per regalar amb una bonica presentació.

 

Consells per fer bombons:

- Els motlles que utilitzem deuen ser especials per bombons, no serveixen motlles de fer gel, ni de gominoles.

- No hem d'engreixar el motlle.

El millor és preparar els bombons 2-3 dies antes y els guardar-los en un recipient hermètic a la nevera.

- El més important és triar una bona xocolata de qualitat.

- Podem decorar els nostres bombons perquè quedin més bonics, amb textures, encenalls o pols de colors.

 

Les millors xocolates per fer bombons:

- Xocolata amb llet Valor (300gr): Bon gust, bona manipulació i aguanta perfectament el desemmotllat.

- Xocolata blanca Lindt: Manipulació i gust extraordinari.

- Xocolata negra amb pepites de cacau torrat Hacendado: qualitat-preu molt bona, bon gust i molt bona manipulació.

 

 

Procediment:

1. Hem d'atemperar la xocolata a poc a poc, així quedarà brillant i amb la superfície llisa. Al microones, cada 30 segons. remenarem perquè no es cremi, i al bany maria, posarem al cassó 2/3 parts del total de la xocolata, una vegada que estigui molt calenta, retirarem del foc i tirarem la tercera part de xocolata, d'aquesta forma li baixarem la temperatura i la brillantor serà espectacular.

2. Abocarem la xocolata en el motlle de bombons. Posarem una mica i donarem un copet contra el taulell per eliminar bombolles d'aire. I així fins a omplir-los del tot.

3. Si volem farçir-los, hi ha varies formes de fer-ho:

- Si el farcit és cremós: Podem fer una primera capa de xocolata, deixar-la refredar i quan endureixi afegir el farcit, i cobrir amb una altra capa de xocolata. I a la nevera.

- Si el farcit és sòlid (fruit sec, etc.): Omplirem el motlle fins a la meitat, introduirem el farcit enfonsant una miqueta i cobrirem amb una altra capa de xocolata.

- O podem anar provant com queda el farciment integrat de manera irregular dins de la xocolata, etc.

4. Amb l'ajuda d'una espàtula, eliminarem el sobrant de xocolata de la superfície del motlle, perquè quedi llisa i perfecta.

5. Introduirem els motlles a la nevera perquè s'endureixin. I cobrirem amb film de plàstic, per evitar que absorbeixin olors de la nevera.

6. Quan ja s'hagin endurit, desmotllarem i guardarem en un recipient hermètic.

 

Si t'animes a fer-los ... Puja una foto a les xarxes socials i etiqueta'ns. Ens encantarà veure-ho!